GDPR Cookie Consent by FreePrivacyPolicy

KvantumKozmosz

Muszti forgatókönyv vázlatok

Vörösiszap

Van egy bolygó ami vörös, ez a Mars.
A Mars expedícióra elment egy csapat, egyik tagja Gáz Fergeteg.
A Mars expedíció Colorado-ban ért földet, és ettől ott minden elvörösödött. Azelőtt fehér homok lepte el azt a környéket. A homokból port készítettek, amit itt Vörösiszapként ismernek.
Maró hatása van, és akinek a szervezetébe jut az elkezd gonoszkodni.
Gáz Fergeteg amint hazaért a Marsról, nem volt képes zöldséget enni. Mindig rosszul lett tőle, csak húst evett. Magyarországon kiömlött a vörösiszap és ellepett egy várost.
Az Antarktiszról hoztak havat ami elég kitartó volt ahhoz, hogy ne olvadjon el azonnal, és ezt havat összekeverték a megszáradt vörös porral.
Vörös hó lett belőle, amit elszállítottak vissza Colorado-ba. Ott felolvadt
és újra por lett belőle, amit fehér homokkal keverve stabilizáltak, olyan módon hogy egy speciális porcelán edénybe fehér homokot, vörös port és vizet tettek. Felforralták lezárt fedővel, az elpárolgott vizet begyűjtötték, majd jegesre hűtötték azt ami az edényben maradt, ettől a por beépült a homokba és így már senkinek nem tudott ártani.
De az itteni emberek tüdejében ott volt a Marsról származó gonosz vörös por. Ezt egy nagyon kockázatos műtéttel semlegesítették:
speciális tejporba kevertek vizet, amivel kimosták a tüdőt, úgy hogy a tüdőre rákerült egy kis nedvesség majd köhögve és hányva egyszerre, feljött a tüdejükből a por, ami már kikerült a tüdejükből, de a semlegesítés még nem ért véget, mivel a piros por megjelenése Gáz Fergetegnél, aki ott járt a Marson, nem csak a tüdőre vonatkozik, mert olyan mértékben beépült a szervezetébe, hogy az mentené meg, ha eltöltene egy kis időt a Holdon. De a túl sok Hold éppen olyan káros mint a túl sok Mars. Végül a MASAT mérnökei arra jutottak, hogy aki nem került közvetlen kapcsolatba a vörösiszappal, azt elszállították buszokkal a körzetből, és a Mars fertőzöttek irányába a google műhold lencséjének segítségével felerősített Hold sugarakat küldtek. Kicsit eltúlozták a Hold adagot, ezért a lencsét a Mars és a Hold fényének sugaraival felváltva addig világították a körzetet, amíg nem sikerült semlegesíteni a fenyegetést.

Írta: Al-Meri Musztafa