GDPR Cookie Consent by FreePrivacyPolicy

KvantumKozmosz

Muszti forgatókönyv vázlatok

Kiváltó esemény – Trigger Event

A film legelső jelenete:
Egy raktárépületben „bandáznak” 17 év körüli gyerekek. Valami zörgést hallanak, majd halálsikolyt, aztán nagy csend. Elbújnak, de véletlenül megzörren egy konzervdoboz. Odajön hozzájuk egy hosszú fekete kabátos férfi. Az egyik srác megszólal remegő hangon: „Van valami bejelenteni valód?” Erre a férfi előhúz egy szamurájkardot és levágja a fiú fejét. A másik fiúnak sikerült elmenekülnie.

 

2016-ban a társadalom minden tisztességes polgára a nemzetének effektív őre. Minden hatodik életévét betöltött személy köteles megjelenni az úgy nevezett „Programozás”-on. Az emberek ilyenkor hipnotizálva vannak. Az elméjükben elültetnek egy bizonyos „trigger eventet”, kiváltó eseményt: Az emberek elméjébe beleégetik, hogy amikor meghallják a trigger mondatot, akkor saját akaratukon kívül, önkénytelenül felsorolják az összes fegyvert, ami a birtokukban van, és röviden, tömören elmondják, hogy milyen illegális dologra készülnek, vagy milyen tiltott dolgot tettek a közelmúltban.

A helyes működés érdekében a hipnózis szavatosságát 2 évben állapították meg, de a biztonság kedvéért évente mindenkinél tartanak felülvizsgálatot, melynek egy, a bőr alá beültetett chip memóriájában tárolják az időpontját. Minden kórházban, iskolában, rendőrségen, hivatali önkormányzati épületekben és hajléktalan szállón képesek frissíteni az emberek programozását.

Az emberek megszokták, hogy beépítik a beszélgetéseik kezdésébe a kulcsszót: „Van valami bejelenteni valód?”
Amikor valaki lebukik tervét illetően, és esetleg még fegyver is van nála, a kérdező megnyomja a pánik gombot, ami nem más, mint a bőre alá ültetett chip. A GPS bemérésével perceken belül megjelenik egy hatósági személy, és bizonyítékként használhatja a gyanúsított önkéntelen vallomását.

Akadnak olyan emberek, akik kiveszik a chipet, de ők általában rövid időn belül lebuknak, ugyanis a rendőrök mobiltelefonjain minden ember egy ponttal van jelölve élőképes térképes radarban. A lejárt programozású emberek piros ponttal, akik rendben vannak, zölddel. Ha pedig járőrözés közben egy vizuálisan látható személy nem látható a radaron, őt azonnal elfogják.

Ezzel a módszerrel 84%-ban csökkentek a kriminális esetek. Csak azok voltak képesek a bűnelkövetésre, akik totális mértékben elszeparálták magukat a tisztes polgároktól.

Azonban előfordult olyan is, hogy egy átprogramozó vált bűnözővé. A Goldberg gépezet elvén kezdett dolgozni, így több páciens bevonásával kiépített egy gyakorlatilag lenyomozhatatlan kényszercselekvő láncolatot. A sorozatgyilkosságok felderítése a főszereplő nyomozó feladata.

Egy bankrablás alkalmával a rablók túszokat ejtettek. A rendőrség kivonult a helyszínre, körülvették az épületet. Elővették a kihangosítót, és beleordítottak: „FREEZE I SAID FREEZE ASSHOLE!” Ebben a pillanatban a hipnózis-trigger beindult, és az összes ember a bankban mozdulatlanná vált, mintha megállt volna az idő. A rendőrök bementek és kiszedték a rablók karszorításából a túszokat.

Írta: Al-Meri Musztafa