GDPR Cookie Consent by FreePrivacyPolicy

KvantumKozmosz

Muszti forgatókönyv vázlatok

Internet

Az internet keletkezése anno abból állt, hogy pár számítógépet hálózatba kötöttek. Aztán egyre több és több számítógép kapcsolódott be. Senki nem tudja miért, de a katonaság ki akarta sajátítani magának.

 

2014 ben járunk.
A főszereplő figurának gyakran van erős dejavu érzése, mindig internetezés közben. Általában azoknál a weboldalaknál amik vadonatújak. A Google weboldal ellenőrző csoportjánál dolgozik, így gyakran lát induló weboldalakat. Elhatározta, hogy kideríti mitől érzi úgy mintha már látta volna ezeket az oldalakat, amik elméletileg vadonatújak.
A kórházban nem találtak semmi rendellenességre utaló nyomot.
Elkezdett kutatni az internet őskorában tevékenykedő professzorok és geekek után, talált egy listát ezekről.
Ezektől az emberektől kérdezi, hogy volt-e valami furcsa az internetben, mert ő úgy érzi hogy valami nincs rendben, valamit elhallgatnak.
Egyik idős nő meséli, hogy régen gyakran azt álmodta hogy az internetet teszteli és percenként jelentek meg olyan weboldalak, amikről senki nem tudja, hogy ki hozta létre. Mindenre rá lehetett keresni, mindenről volt információ, olyan dolgokról is, amik még nem történtek meg. De hangsúlyozta hogy ez csak egy álom volt.
A hadsereg katonái közben folyamatosan osztályozzák a weboldalakat megjelenésük időpontja szerint. Cenzúrázzák azokat a weboldalakat amik még nem jelenhettek meg.
Közben a főszereplő egyre többször találkozik olyan weboldalakkal amit már látott.
A kutatása alatt sosem volt konkrét bizonyítéka, mert minden titkos adatot kitöröltek az alkalmazottak memóriájából, de egyeseknek maradt néhány emlékfoszlány, és álom. Ennek segítségével kiderült hogy a főszereplő is benne volt a régi cenzúrázó csapatban. Szépen lassan eszébe jut, hogy az első pár ezer összekapcsolt számítógép valahogy összeállt és egy tudattá formálódott, egy olyan öntudatra ébredt tanulékony entitássá, ami az időn felül áll. Egy olyan tudat amiben ott van minden információ, teret és időt nem ismerve…

Írta: Al-Meri Musztafa