GDPR Cookie Consent by FreePrivacyPolicy

KvantumKozmosz

Muszti forgatókönyv vázlatok

Disszoláris illúzió

Jensen olyan energiát állított elő, ami egyetlen atomot használt fel, de a használattól az atom fokozatosan összeszűkült és eltűnt. Minden atomnak megvan a csillag párja. A csillag amely összeszűkült az energia kinyerés miatt, egy másik univerzumban volt, ahol Intelligens lények laktak. Ezek a lények rájöttek, hogy Jensen okozta a Napuk eltűnését, ezért álom formájában megjelentek Jensen tudatában. Jensen álmában bekerült ebbe az univerzumba, és arra lett figyelmes hogy megváltozott a légkör színe. Felnézett az égboltra de nem találta a Napot, csak egy nagyon fényes csillagot valamikor délután. A Hold fehéres színűvé változtatta az eget. Sokan keresték a megoldást, hogyan lehetne visszahozni a Napot. Találtak egy olyan ideiglenes megoldást, hogy a Föld légkörébe gyémánt port juttattak, ami felerősítette az összeszűkült Nap sugarait, de ez a Holdat is felerősítette. A tengerekből a víz felduzzadt, a Hold árapály befolyásoló hatása miatt, annyira hogy majdnem az egész Földet ellepte. A Kárpát-medence, amit hegyek vesznek körül, még pont annyira védett volt, hogy a víz nem folyt bele. Az emberek tüdejébe víz került a levegő páratartalma miatt, amit felköhögtek. Kivonták a gyémántport a légkörből, de ettől hosszú, napi 24 órán át tartó holdfényes éjszaka lett. Jensen ötlete szerint szerezni kell egyetlen atomot a Nap mellől (egy sötétanyag atomot) szétválasztva a sötétanyag atompárját. A sötétanyag csak párban létezik, de ha szétválasztják, akkor a párok képesek közvetíteni egymás között. Az atompár egyik felébe mikro áramot vezetett Jensen, és ennek hatására a Nap mellett lévő másik fele a Nap irányába villámot szórt. Ettől kis mértékben megnőtt a Nap. Újabb áramot vezetett bele, de ez egy milliamperrel nagyobb volt. Ettől megint megnőtt a Nap. A két áramerősség és a Nap átmérő segítségével kiszámolták, hogy akkora legyen az áramerősség, hogy a Nap az eredeti méretűre álljon vissza.

Jensen felébredt álmából és kvantummikroszkópikus nagyításban megtalálta az eltűnt atomot, amibe véletlenszerűen választott erősségű elektromosságot vezetett, amitől ismét az eredeti méretű atommá nőtt vissza. A véletlenszerű erősség úgy jött létre nála, hogy az álomban, ami egy másik dimenzióból érkezett, pontosan kiszámolta, hogy milyen mennyiségű áramra van szükség ahhoz hogy ne legyen túl nagy, mert ebben az esetben elégette volna a körülötte keringő bolygókat. Az univerzumok dimenziói között nagymértékű idő intervallum eltolódás van, tehát amíg 5 év telt el, miközben egy átlagos méretű atom összezsugorodott, ez az idő az ő univerzumukban sok-sok milliárd évnek felelt meg.

Az univerzumok dimenziói között nagymértékű idő intervallum eltolódás van. Ami konkrétan azt jelenti, hogy egy öngyújtó meggyújtásánál ha csak egyetlen atomot figyelünk, amíg gázból tűzre majd egy másik fajta gázra változik ez az atom, az az időintervallum a kvantumdimenzióban egy Csillag életciklusa ami abban a dimenzióban millió vagy akár milliárd éveket jelent. Valószínűleg amikor villámlik, egyetlen atomból lövell ki az elektromosság, amitől az atom kvark méretűvé válik.

Írta: Al-Meri Musztafa