GDPR Cookie Consent by FreePrivacyPolicy

KvantumKozmosz

Muszti forgatókönyv vázlatok

Biodigitális Vírus

2042 van. István az internet azon részét kutatja, ami még nincs feltérképezve a keresők által. Számítógépes vírusokból kell írnia a diplomamunkáját, ehhez így juthat hozzá leghamarabb. Véletlenszerűen böngészett az oldalak között, amikor egy szupertitkos, még kísérleti fázisban tartó szoftverre lelt. A szöveg oroszul volt, amit nem tudott elolvasni, de azért letöltötte, azt gondolta ez egy olyan vírus lesz, amit még nem ismernek fel a víruskeresők.

Korábban össze is állított egy tesztgépet, hogy kipróbálhassa.

Elindította. Egy konzolos alkalmazás képe tárult elé, semmi szöveg, csak egy villogó kurzor. Beírta, hogy help, majd entert ütött. Egyetlen angol szó jelent meg: THINK! István arra gondolt, hogy vajon mi célt szolgálhatott ez a konzol. Először belegondolt, hogy valószínűleg vírusnak készül, de még nincs kész. Ahogy ezen gondolkozott, a monitoron egy szuperéles, kristálytiszta videó megjelenítette, azt, amit István elképzelt. Kipróbálta még, két-három gondolattal. Minden gondolatát tökéletes módon megjelenítette a program.

István gyorsan összeállított egy weboldalt, amiben árulni kezdte ezt a szoftvert.

Másnap kommandósok törtek rá Istvánra, és elvitték az összes számítógépet.

Szerencsére, még délelőtt megvásárolta és letöltötte a programot.

Egy olyan kutatócsoport tagja, ami arra specializálódott, hogy a számítógépes vírusokat biológiai emberi vírussá alakítják át. Így a program számára megteremtették a biológiai hidat.

István egy emailt küldött a vevőnek, melyben leírta, hogy hamarosan tőle is lefoglalják amit megvásárolt. 10 percen belül megcsörrent a telefonja: Ismeretlen számról hívták.

– Valószínűleg bemérik a te telefonodat, ezért rövid leszek. Találkozzunk a vasútállomásnál fél ötkor.

**Klikk**

– Ne tedd le! – szólt az idegen. Az előző hívásomat rögzítették, de ezt már nem tudják.

– Te vagy a vásárló? – Kérdezte István.

– Nem tudom, hogy honnan szerezted ezt a programot, de évek óta valami ekkora nagy áttörésre vártunk. Kísérleti alanyokra van szükségünk. Behozzuk a programot a való életbe. Benne vagy?

– Nem veszélyes ez?

– Sokkal többet nyerhetsz vele, mint amennyit kockáztatsz.

– Végülis, ha működik, akkor igaz. – kis várakozás… – Benne vagyok!

– Oda megy egy emberünk érted autóval.

 

István megkapja az injekciót, mely vírus formájában juttatja az idegsejtekhez a programot, ami akkora fájdalommal jár, mintha égne minden egyes idegszála, ezért elájult. Közben a kommandósok megtalálták a laboratóriumot. Mindenkit lefegyvereztek. István ébredezni kezdett a zajokra. Egy harckocsiban találta magát megkötözve. Körülötte mindenhol sötétkék ruhás fegyveres emberek ültek. Elkezdett azon gondolkodni, hogy szétszedte a bilincset, amit az egyik fegyveresre felrakott, és kiugrott az ajtón. Mivel a vírus működött, így ezt látta az összes katona. Úgy látták, hogy egyik kollégájukon van a bilincs ezért leszedték Istvánról, aki ezek után észrevétlenül megmenekült, és kiszabadította a vírust készítő embereket.

István álcájának segítségével hamarosan elindult a vakcina tömeggyártása…

Írta: Al-Meri Musztafa